Ford Ranger bedrijfsbrandweer

Recent hebben wij voor een bedrijfsbrandweer uit de Rotterdamse haven deze Ford Ranger opgebouwd. Er is voor gekozen om de bediening van de optische- en akoestische signalering te doen via een touchscreensysteem. Door voor deze oplossing te kiezen is het bedienen van de verschillende onderdelen van de verlichting zeer eenvoudig.

De auto is voor de optische signalering uitgerust met een dakset en flitsers aan voor- en achterzijde. Alles uitgevoerd in blauw en amber. De akoestische signalering is naast de 2-toon voorziening uitgerust met een toespreekinstallatie. In de Ford Ranger is een mobilofoon geïnstalleerd. Om het dashboard zoveel mogelijk origineel te houden is er een extra dakconsole gemonteerd waarin de mobilofoon een plekje heeft gekregen en waar extra aflegmogelijkheden aanwezig zijn.

Voor extra veiligheid is de Ford Ranger bedrijfsbrandweer voorzien van akoestische signalering en extra verlichting bij het achteruitrijden. Aan de achterzijde van de cabine zijn twee extra werklichten aangebracht. De werklichten komen ook van pas bij het werken met de aanhangwagen waarop een bluskanon is geïnstalleerd. Om deze aanhangwagen van stroom te voorzien is een Victron laadsysteem aangelegd wat doormiddel van een stekker op de achterbumper aangesloten kan worden op de aanhangwagen.

Om alle benodigde gereedschappen op een veilige manier mee te nemen is achter de voorstoelen een kist met schuifdeksel gerealiseerd.

Relevante projecten

Toyota Hilux XC met hardtopkeyboard_arrow_right
Land Rover Defender 2021keyboard_arrow_right
VW Crafterkeyboard_arrow_right
Opel Vivaro elektrischkeyboard_arrow_right
Renault bedrijfswageninrichtingkeyboard_arrow_right
Toyota ProAce Compact - sortimo achter
Toyota ProAce Compactkeyboard_arrow_right